Aqua Nova

Borlänge, Dalarna

Här hittar du ett fantastiskt äventyrsbad, ja kanske ett av de allra bästa i hela Sverige. Det finns verkligen något för alla smaker och alla åldrar på Aqua Nova. Tre stycken häftiga rutschbanor, av dessa tre kommer du garanterat att hitta just din favorit. Det finns en vildfors där du kan låta dig kastas iväg vind för våg i vattnet utan att vara rädd, en bassäng med vågmaskin, en utebassäng med en härlig virvelström som låter dig flyta runt i en behaglig fart. Där finns även en massagebubbelbänk att sitta på och njuta av den friska luften hur länge du vill.

När du vill koppla av är det enkelt att göra det i den härliga varmpoolen med bubbel och vill du testa dina klättringsfärdigheter kan du göra det på den utmanande klätterväggen med vattenstrålar. Något att tänka på dock är att bassängen utomhus inte är öppen när det är tio minusgrader eller mer utomhus.

För de små finns det här ett fantastiskt härligt område med plaskpooler där vattnet bara är 28 cm djupt och med pirattema. Barnen kan leka med pirater i piratskepp , sköldpaddor, fiskar och massor av annat roligt.

Vattenrutschbanorna

Magic Eye: Denna rutschbana är allas favorit, här kan man åka hela familjen. Man åker på en gummiring och det går alldeles lagom fort. Färden är 130 meter lång och banan är hela 2,5 meter bred, det går att välja mellan att åka på enkel eller dubbelring eller helt utan.

Black hole: detta är en väldigt speciell och spännande rutschbana, hundra meter i totalt mörker.

3G (Turbon): Är du riktigt modig ska du åka den här, det killas otroligt i magen när man åker ner för den brant stupande banan som är 80 meter lång. Den har svart svårighetsgrad vilket talar om hur fort det går.