Fjärran höjderbadet

Gävle, Gästrikland

Här hittar du Tropicanaland – en stor oas med pooler, laguner, vattenfall och strömkanal med jetström och allt är inbäddat i massor av grönska. Det är en komplett badanläggning mitt i centrala Gävle.

Du kan slappna av i bubbelpooler med både champagnebubblor och vanliga bubblor, det finns ett härligt stort barnområde för de mindre barnen. Där är det bara 90 cm djupt på det djupaste stället. Du kan titta på ett vackert akvarium med massor av fina fiskar när du vill slappna av lite eller bara fascineras av skönheten. Vill man fika så ligger Café Gallerian alldeles i närheten av barnens oas. Åker du dit under sommarhalvåret så är hela utebadet öppet också, där kan man ha picknick på de stora grönytorna, sola och spela beachvolley eller fotboll. Det finns även en plaskpool med lekplats för de små.

På Fjärran höjder har man även en SPA-avdelning med massor av sköna behandlingar, ett gym med mera. Dem tar gärna emot företag som vill ha annorlunda konferensresor.

Inomhus

Motionssimma gör du i 25-meters bassängen och där kan man även prova att hoppa från en trampolin och ett tre meter högt hopptorn. I de två landskapen barnoasen och vuxenoasen kan du njuta av 30 grader varmt vatten, virvlar, bubbel och rutschbanor. Hela året går det dessutom att simma ut i en varmvattenkälla. Det går alltid att ta en paus och fika eller äta mat i restaurangen.

Utomhus

Under sommaren kan man njuta av landskapet utomhus med bad och sim i en 50 meters bassäng. Lek och stoj i barnbassängen och härligt höga hopp från trampolinen i den stora bassängen. Ett fint lekområde för de små och det går att spela både fotboll och beachvolley, klättra på vägg och gå hinderbanan. Kort sagt finns det något för alla året runt på Fjärran höjderbadet i Gävle.